(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Bezový sirup
Potřebné ingredience
30 velkých květů bezu, 3 citrony, 1 pomeranč, 3 ltr studené převařené vody, 3 kávové lžičky kyseliny citronové, Petol (nebo kyselina ascorbová což je vitamin C), cca 3 kg cukru
Postup přípravy
Všechno co se dá nakrájet, tak nakrájet, ostatní přisypat, dolít a nechat 48 hodin louhovat. Scedit a na kilo šťávy dát kilo cukru.
Naprosto dokonalá šťáva, my dělali doma v dětské vaničce a vydržela celý rok.
Teď se ji chystám udělat pro děti, tak doufám, že bude mít stejný ohlas.
Naprosto dokonalá šťáva, my dělali doma v dětské vaničce a vydržela celý rok.
Teď se ji chystám udělat pro děti, tak doufám, že bude mít stejný ohlas.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
5. 6. 2011, 9:42
dělala jsem taky ale akorát jsem dávala víc květů aby byla šťáva silnější na nemoci,ale je vynikající. akorát jsem dávala nahoru kapku alkoholu,chci se zeptat jak se dává ta kyselina,jest-li taky pod vršek uzávěru,díky
peba3
(upraveno)
5. 6. 2011, 9:26
Dobrý den,Ajo ,chtěla bych se zeptat kolik te kyseliny acsorbové,popř.petolu se tam dává ,moc díky za info
Sluníčko Vladi
(upraveno)
25. 5. 2011, 18:02
To se mi líbí, že se to nevaří . Právě vařím med z bezu a do konce týdne nasbírám na tento sirup. Zní to skvěle! Děkuji moc.
provalili
(upraveno)
20. 6. 2010, 15:46
Dobrý den Právě se chystám dokončit sirup podle Vašeho receptu......dosud jsem dělala jen převařený......Zeptám se teď možná trochu hloupě: "...opravdu ho tepelně neupravujete?. Díky moc za odpověď............... Markéta Provalilová
Staples
(upraveno)
21. 6. 2010, 19:05
@provalili
Ne, skutečně neupravuji. A dělali jsme ho tak už před dvaceti lety a dokonce jednu zapomenutou láhev jsem našla ve sklepě, kde ležela minimálně osm roků a nic jí nebylo.